Είμαι γεννημένος και μεγαλωμένος στο Δήμο Περιστερίου. Με πατέρα επί δεκαετίες οδοντίατρο της περιοχής και μητέρα επί μακρόν καθηγήτρια και διευθύντρια γυμνασίων του Δήμου μας , το επαγγελματικό μου πεπρωμένο ανέκαθεν με οδηγούσε σε αυτόν τον τόπο. Μαθητής δημοτικού της Σχολής Αυγουλέα και κατόπιν στο 13ο Γυμνάσιο και 4ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου, έλαβα εκπαίδευση με προτεραιότητα στις ηθικές αξίες και τον σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, όπου μου διδάχθηκε η προσήλωση στην επιστημονικότητα και στα δεδομένα της έρευνας. Είχα την τύχη να διδαχθώ από τους σημαντικότερους καθηγητές Ιατρικής της Ελλάδας εκείνης της εποχής και να κοινωνήσω την μακρά ελληνική παράδοση της κλινικής εξέτασης και σημειολογίας. Ο βαθμός του πτυχίου ήταν «λίαν καλώς».

Στην μεταπτυχιακή μου εκπαίδευση ιδιαίτερη θέση κατέχει η συμμετοχή μου στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκεί εξοικειώθηκα με τους τομείς της Εντατικολογίας και της Επείγουσας Ιατρικής. Η πεποίθησή μου ότι δεν νοείται ολοκληρωμένος ιατρός που να αγνοεί και να φοβάται να αντιμετωπίσει τις επείγουσες και απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις με οδήγησε να γίνω εκπαιδευτής στα διεθνή σεμινάρια ACLS και BLS και να πιστοποιηθώ για την αντιμετώπιση του τραύματος με τα ATLS.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο έκανα την εξειδίκευσή μου στον τομέα της Νεφρολογίας. Στην κλινική που διευθύνει ο καθηγητής κυρίος Ιωάννης Μπολέτης, αντιμετωπίζονται τα βαρύτερα και πιο εξειδικευμένα περιστατικά της νεφρολογίας. Σπειραματονεφρίτιδες που απαιτούν πλασμαφαίρεση, δυσκρασίες που απαιτούν αιμοκάθαρση με ειδικά φίλτρα, βαριά περιστατικά που πολλές φορές χρειάζονται Μονάδα Εντατικής Θεραπείας απαιτούν αντιμετώπιση σύμφωνα με την πιο σύγχρονη ιατρική γνώση. Η τριετής εμπειρία μου στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων του Λαϊκού Νοσοκομείου με έφερε σε επαφή με έναν από τους πλέον σύγχρονους και απαιτητικούς τομείς της Ιατρικής διεθνώς.

Στην εποχή μας ο Ιατρός οφείλει να διατηρεί επαφή με τη σύγχρονη Δυτική και Διεθνή πρακτική. Πολλαπλές συμμετοχές στα διεθνή συνέδρια ERA-EDTA, ESOT, BANTAO, ESPEN και κατά καιρούς συνεργασίες  με ευρωπαϊκά νοσοκομεία και πανεπιστήμια, καθώς και πολλές άλλες σχετικές δραστηριότητες μου δίνουν την ευχαρίστηση να ασκώ την επιστήμη μου με σύγχρονο τρόπο και αυξημένη αποτελεσματικότητα.

Πλέον διατηρώ το δικό μου ιατρείο στο Περιστέρι, Εθνικής Αντιστάσεως 5, απέναντι από το Δημαρχείο της Πόλης και το Σταθμό Μετρό “Περιστέρι”, όπου με χαρά προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον κόσμο της Δυτικής Αττικής. Παράλληλα είναι ενεργές συνεργασίες με Κλινικές και Μονάδες Αιμοκάθαρσης.

2017-09-26T11:21:18+00:00